ماندگاری عطر یعنی دوام بوی عطر یا به عبارتی استشمام بوی عطر از زمانیکه آن را بر روی پوست خود اسپری میکنید تا وقتیکه رایحه آن محو شود و شما دیگر بویی احساس نکنید.
انتخاب عطر توسط شما به روحیات و خلقیات شما برمیگردد همانطور که انتخاب لباس و کفش شما نشانه روحیات و علائق شماست. رایحه و نوع عطر، ماندگاری عطر و گروه بویایی از جمله فاکتورهایی است که شما را در زمان یک جلسه یا یک مراسم راضی و به استایل شما کمک خواهد کرد.
ممکن است شما عطری را که به قیمت بالایی خریداری کرده اید به خود اسپری کرده و سپس به محل کار خود بروید و در آنجا متوجه شوید که دیگر از بوی عطر خبری نیست و ماندگاری خود را از دست داده است. در اینجاست که فکر میکنید عطری تقلبی را به شما با قیمت زیادی فروخته اند. پس ماندگاری عطر برای شما مهم میباشد. اما همیشه تقلبی بودن عطر عامل عدم ماندگاری عطر نیست. پس با ما همراه باشید تا شما را با نکات مهم دیگری در مورد ماندگاری عطر آشنا کنیم.
عوامل موثر بر ماندگاری عطر
ماندگاری عطر به عوامل مختلف بستگی دارد که به چند عامل تاثیرگذار آن اشاره میکنیم.
نوع عطر
ماندگاری در عطرهای مختلف متفاوت است. مثلا عطرهایی که در نتهای خود ترکیبی از مرکبات مثل لیمو یا پرتقال هستند ماندگاری کمتری نسبت به نتهایی چون دارچین و وانیل و ادویه جات دیگر دارند. و یا عطرهای گرم و شیرین و تند دارای دوام بیشتری نسبت به عطرهای خنک و ملایم هستند.
گروه بویایی عطر
هر کدام از عطرها در یک گروه بویایی خاص قرار دارند که با تشکیل چند اسانس یک نت پایه را تشکیل میدهند و این نت پایه میتواند ماندگاری عطر را قوت ببخشد. مثلا اسانسهایی که بر اساس نت پایه چوبی یا مدیترانه ای ترکیب میشوند ماندگاری زیادی دارند.
مکان نگهداری عطر
عطر را باید در مکانی تاریک و خنک قرار دهید تا ماندگاری آن مدتهای زیادی حفظ شود. عطر اگر در گرما یا مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرد تغییرات شیمیایی ایجاد کرده و ماندگاری خود را از دست میدهد. بهتر است عطر را در جعبه خود نگه دارید تا نور به آن نرسد. سرمای زیاد نیز به همین صورت واکنش شیمیایی ایجاد کرده و در بوی عطر و ماندگاری آن تاثیر میگذارد.
شرایط محیطی
همانطور که عنوان شد، سرما و گرما میتواند در کاهش ماندگاری عطر تاثیر بگذارد. پیشنهاد میگردد که در سرما از عطرهای گرم و تلخ و شیرین استفاده کنید و در فصل گرما از عطرهای خنک و ملایم.
رطوبت نیز در بویایی عطر تغییر ایجاد کرده و آن را کمی شیرین تر مینماید.
ارتفاع هم از ماندگاری عطر کاسته و باعث میشود زودتر پراکنده شود.
محل اسپری کردن عطر
شما میتوانید به هرجایی که میخواهید عطر را اسپری کنید. لباس و موها عطر را ملایم تر میکند اما اثر عطر روی لباس ممکن است جالب نباشد. بهترین جایی که در بدن مناسب است مچ، گردن و داخل آرنج میباشد که نبض در آن میزند و ایجاد گرما میکند تا عطر را بهتر پراکنده کند. پوستهای چرب و مرطوب هم بهتر از پوستهای خشک عطر را نگه میدارند زیرا رطوبت پوستی باعث جذب و پراکنده کردن تدریجی عطر میشود. افراد دارای پوست خشک میتوانند قبل از اسپری کردن عطر بر روی پوست خود از کرمهای مرطوب کننده استفاده کنند.
فرمولاسیون عطر
یکی دیگر از عوامل ماندگاری عطرها استفاده از روغن هست که هرچه میزان روغن استفاده شده در عطر زیادتر باشد ماندگاری آن هم بیشتر میشود. برعکس ادکلن که در آن از آب و الکل بیشتری استفاده میشود.
روش استفاده از عطر
فکر نکنید که با اسپری کردن عطر در هوا و عبور از آن، بصورت یکنواخت در موها و لباس و صورت شما نشسته و شما ساعتها ماندگاری آن را خواهید داشت. بجای اسپری عطر در موها بر روی برس این کار را انجام دهید و سپس به موهای خود بکشید. بهترین زمان برای عطر زدن بعد از حمام میباشد زیرا منافذ پوستی باز شده اند و جذب بهتری را انجام میدهند.
زدن عطر بر روی مچ و پشت گوش مناسب ترین روش استفاده هست زیرا نبض شما با تپش و گرم شدن، کنترل و پخش مداوم عطر را به عهده خواهد گرفت.
عطر برای از بین بردن بوی بد بدن نیست. شاید برای مدت کوتاهی بوی عطر غالب باشد اما پس از ساعاتی ماندگاری آن کم میشود و ممکن است بوی عرق و بدن شما ظاهر شود. از این رو برای بوی بد و عرق بدن از دئودرانتها و ضد عرق استفاده کنید.
در پایان به این نکته توجه کنید که ماندگاری بیش از حد عطر نیز دلیل بر مرغوبیت آن نیست. زیرا با افزایش مواد شیمیایی نگهدارنده نظیر دی اتیل فتالات ممکن است عوارض تنفسی و یا حساسیتها و خارش پوستی ایجاد شود.
پس با دقت عطر خود را انتخاب و از تقلبی بودن آن مطمئن شوید و در صورت لزوم تست های لازم را انجام دهید تا آنچه را که میخواهید به دست بیاورید.